VestingPop presents

Orange Skyline

Shine On is wat de Engelsen noemen een banger, zo’n popsong die iedereen overal ter wereld meteen kan meezingen. Zanger Stefan van der Wielen vertelt dat het nummer gaat over een wandeling door de nacht waarbij je de dingen op een andere manier ziet dan overdag.

‘De nacht heeft een mystieke energie, een opzichzelfstaande logica en duistere aantrekkingskracht,’ legt hij uit. ‘Een beetje zoals het universum. In het holst van de nacht schijnt het licht dat er wél is op z'n helderst. Shine On. Een beetje zoals de sterren in het universum. Oplichtende punten in een zee van zwart, die meer te verbergen heeft dan we kunnen begrijpen.’’

Shine On is geschreven met JB Meijers (bekend van o.a. The Common Linnets) die ook voor de productie van het nieuwe twaalf songs tellende album tekende. Het lijkt wel alsof JB de lont in het kruitvat heeft geworpen. Deze plaat is de big bang die de band blijkbaar nodig had.

Je voelt dat er iets staat te gebeuren. ‘Je gaat in 2020 werkeloos de lockdown in, wordt getekend op Sony Music, gaat de studio in en komt er in 2021 met een geweldige nieuwe plaat uit,’ vat Stefan het samen. ‘Dit is de plaat waar we ons hele leven naar toe hebben gewerkt,’ voegt broer Niels toe.

Broers in bands, dat is vaak vragen om problemen. De popgeschiedenis staat er bol van, maar niet bij Orange Skyline, waar de gebroeders Stefan en Niels van der Wielen een ideaal creatief koppel vormen. Aangevuld met drummer Mart Atema en bassist Simon ‘Benus’ Christiaanse vormen ze samen de vier klassieke elementen: Stefan - vuur, Niels - water, Mart - aarde en Simon - lucht. Shine On is dynamisch, opwindend en onontkoombaar verslavend.

Image

Onze Hoofdsponsors

Sponsor Gemeente Hellevoetsluis
Sponsor Fabert de Wit
Sponsor Delta Port Donatiefonds
Sponsor Reitenbagh en van Leth
Sponsor Popunie
Sponsor vp verhuur
Sponsor Designing Is Art
Sponsor Sonneveld Photography
Sponsor dutch Fellow

06 aug

VestingPop