VestingPop presents

Joost Wander

Joost Wander (Joost Mol, 1994) is een opkomend Nederlandstalige singer-songwriter, multi-instrumentalist en producer. “Blije Nederpop van deze tijd met reggae invloeden’’, aldus Joost zelf. Hij omschrijft zijn muziek als een mix van Alain Clark, Doe Maar en Nielson.

Met zijn eigen werk en zijn knallende covers speelt Joost, solo en met band, door heel Nederland. Het kan zijn dat je hem al eens voorbij hebt horen komen in de ochtendshow van ex-3FM DJ Giel Beelen of dat je hem kent van zijn YouTube filmpjes voor GielsTalentenjacht. “Niet alleen zij heeft het, maar ook jij hebt het”, refereert Giel naar een van Wanders gelijknamige nummers “Ze heeft het”.

Vorig jaar bracht hij zijn EP Losse Flodders uit. ’’Losse Flodders is dromerig, afwisselend, zonnig en een remedie tegen een pesthumeur’’, aldus Jaap Koper (Alternative FM). Op 26 augustus won Joost de publieksprijs bij de Sena grote prijs van Rotterdam.

Hij is nu net klaar met de opnames van zijn nieuwe EP “Scherpschieten”. Op deze plaat staat onder anderen zijn duet met de Belgische zangeres Kirstie Dialegria. Hou hem in de gaten op de social media om te zien wanneer zijn nieuwe plaat uitkomt.

Image

04 aug

VestingPop