VestingPop presents

HAEVN

HAEVN is een samenwerking tussen producer/songwriter Marijn van der Meer en filmscore componist/producer Jorrit Kleijnen, uit Amsterdam. Hun unieke combinatie van cinematische melodieën en warme vocalen resulteerde in het indringende nummer ‘Where the heart is’, opgenomen met producer Tim Bran (London Grammar, Rhodes, Birdy).

Het nummer werd al snel opgemerkt door Volvo die het nummer gebruikte onder een van hun reclames. Na de release van de commercial begon het nummer de Shazam charts te beklimmen in verschillende landen in Europa.

Snel na de release van de Volvo reclame werd de band benaderd door een ander automerk. Het nummer ‘Finding out more’ werd gebruikt onder een reclame voor BMW, tevens opgenomen in samenwerking met Tim Bran. Deze succesvolle combinatie, samen met de exposure die de band kreeg, zorgde voor een vliegende start voor de jonge band. Met de komst van drummer David Broeders en gitarist Tom Veugen was de band compleet.

‘Finding Out More’ had ontzettend veel airplay op de Nederlandse radio en meer dan 3 miljoen streams op Spotify. Volgens verschillende media (Volkskrant, Trouw, Spotify) was HAEVN dé band die je in 2016 gezien moet hebben. Hun eerste eigen show (Paradiso kleine zaal) was binnen een dag uitverkocht. Daarna kondigde de band extra shows aan in de grote zaal van Paradiso en verschillende podia in Nederland. Ook deze waren allemaal uitverkocht.

HAEVN is momenteel aan het werk aan hun debuut EP, inclusief de nummers ‘Where the heart is’ en ‘Finding out more’.

Image

04 aug

VestingPop